Aerial Yoga

Aerial yoga is een leuke uitdaging om de houdingen van yoga in te beoefenen. De Aerial hangmat is van een licht elastische doek, deze loopt in een lus van plafond naar plafond. Door de acrobatische elementen is het een speelse vorm van yoga oftewel ‘vliegende Yoga’. De les is voor alle niveaus. Ook in deze Soul Adventure les sluiten we het uur af met een ontspanningsmoment ‘relaxercise’.

De lessen zijn elke week weer anders dus iedereen kan meedoen. Ook als je midden in de lessenreeks een les wil volgen ben je welkom.

Aerial Yoga Swing
Aerial Yoga Swing is al een tijdje populair in Amerika en Australië. Het is een speelse en uitdagende vorm van yoga en wordt ook wel aerial yoga of hangmat yoga genoemd.

Aerial Yoga Swing is een yoga vorm waar je gebruik maakt van een stoffen hangmat met 3 voet/handvatten. Deze is als een schommel bevestigd aan het plafond. Doordat je de hangmat en voet/handvatten op verschillende hoogtes kan verstellen zijn de mogelijkheden oneindig.

De yoga oefeningen worden ondersteund door de hangmat. Er zijn bijvoorbeeld hangende oefeningen waarbij geen belasting is op je wervelkolom. Mensen met rugklachten zullen positieve effecten ervaren doordat je rug ontspant en de rugspieren kunnen verlengen. De yoga oefeningen bevordert spierkracht, lenigheid, goede ademhaling en ontspanning. Van beginners tot gevorderde sporters kunnen meedoen in de Swing Yoga les. Het tempo en niveau bepaal je zelf. We eindigen de les met een ontspanningsmoment/ meditatie.

Naast dat Aerial Yoga Swing heel leuk is om te doen is het “Fitness for Body and Soul”. Je zult meer energie in je lichaam en rust in je hoofd ervaren.

Aerial Yoga
Dag: nog niet bekend.
Aerial Yoga Swing
Dag:
 Nog niet bekend.
Niveau: Alle niveaus zijn welkom.
Benodigdheden: T-shirt met mouwtjes, lange legging/ sportbroek en een flesje water.
Instructies: Nederlands / Engels